Η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά και μια σούπα είναι η καλύτερη επιλογή για το κρύο.

Ένα φαγητό θρεπτικό που θα μας βοηθήσει να ζεσταθούμε και το κυριότερο να μην πάρουμε πολλές θερμίδες.

Μια τέτοια σούπα είναι η μοσχαρόσουπα.

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ( ποντίκι ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

6 μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 ζωμός βοδινού

1 φλ. κριθαράκι μέτριο ή ρύζι για σούπα

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία καυτή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το κριθαράκι ή το ρύζι (ότι επιλέξουμε) τον πελτέ και 8 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι ή ρύζι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πιπέρι.

Tip: Για εξτρά γεύση μπορείτε να γαρνίρετε πριν το σερβίρισμα τριμμένο τυρί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ