Το μιλφέιγ είναι ένα πολύ ωραίο γλυκό που αρέσει σε αρκετούς, αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που το φτιάχνουν μόνοι τους, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ένα μπελαδίδικο γλυκό.
Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για μιλφέιγ και το σίγουρο είναι ότι θα την φτιάξεις αρκετές φορές.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ
600 ml γάλα πλήρες (κρύο)
300 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά (κρύα)
2 πακέτα (των 200 γρ. το ένα) σφολιατίνια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα και τα χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με στεγνό μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια πηχτή σαντιγί.Ρίχνουμε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε μια στρώση με σφολιατίνια, σε ένα παραλληλόγραμο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο (να καλυφθεί καλά τη βάση) και καλύπτουμε τα σφολιατίνια με το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί.
Πάνω από τη κρέμα τοποθετούμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και τα σκεπάζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη κρέμα.Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και τα πασπαλίζουμε καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το μιλφέιγ μας.