Μαστιχωτά σοκολατένια μπισκότα σαν brownies, με μια στρώση παγωτό ανάμεσά τους είναι ο ορισμός της απόλαυσης!
Τα κλασικά παγωτά-σάντουιτς των παιδικών μας χρόνων σε μια σπιτική, ακόμη πιο απολαυστική εκδοχή, αφού τη θέση του μπισκότου παίρνουν μαλακά, μαστιχωτά σοκολατένια brownies. Ως γέμιση χρησιμοποιήστε το παγωτό της αρεσκείας σας, αν και η βανίλια είναι η κλασική και πιθανώς καλύτερη επιλογή.
Υλικά:
450 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
4 κ.σ. βούτυρο
4 αβγά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
450 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί, πάνω σε μέτρια φωτιά, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιόμορφο, βελούδινο μείγμα.
Τα αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, να γίνουν κρέμα, γύρω στα 5΄. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο μέσα στα χτυπημένα αβγά κι ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και, τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες της σοκολάτας.
Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, την αδειάζουμε σε ένα ρηχό ταψί, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο, να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα περίπου.
Στρώνουμε μία ή δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα και αραδιάζουμε, σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, κουταλιές απ’ τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 10΄ περίπου, μέχρι να σφίξουν τα μπισκότα γύρω-γύρω, παραμένοντας στο κέντρο μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε σχάρα κι έπειτα παίρνουμε ανά δύο, απλώνουμε στη μέση παγωτό βανίλια και τα ενώνουμε σε σάντουιτς. Τα τρώμε αμέσως ή τα κρατάμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.
Photo credits: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine