Ο Απόστολος Ρουβάς παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τη σύζυγό του, Φανή Γιαβρίδου, με την οποία παντρεύτηκε τον περάσμενο Οκτώβριο, την πορεία του στη μαγειρική, αλλά και για το πώς βιώνει το ότι είναι ο αδερφός του διάσημου τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Ο γνωστός μάγειρας ήταν καλεσμένος το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Buongiorno» και εξομολογήθηκε ότι πάντα ήθελε να κάνει οικογένεια τονίζοντας ωστόσο ότι μετά από κάποια στιγμή αυτή η σκέψη έγινε ακόμα πιο έντονη.
Ο Απόστολος Ρουβάς δήλωσε επίσης ότι έχει ξεπεράσει το γεγονός ότι αδερφός του είναι ο διάσημος τραγουδιστής, αν και στο παρελθόν πίστευε ότι τον προσεγγίζουν λόγω της συγγένειάς τους. Όπως εξήγησε, έχει συνειδητοποιήσει πως η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου είναι αυτή που θα κάνει τους γύρω του να τον αποδεχτούν.
Αρχικά, ο Απόστολος Ρουβάς παραδέχτηκε ότι πάντοτε ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μετά από κάποιο σημείο αυτή η επιθυμία έγινε πιο έντονη. «Είχα ανέβει να μείνω στη Θεσσαλονίκη, επειδή έμενε εκεί η Φανή . Είχαμε γνωριστεί και σκέφτηκα να το κάνω και να πάω να βρω δουλειά εκεί. Είμαι πολύ της οικογένειας, στο τέλος μένει η οικογένεια, εσύ και οι δικοί σου. Δεν ξέρω αν είναι οικογενειακό μας, από κάποια στιγμή και μετά το ένιωσα πολύ έντονα».
Ο γνωστός μάγειρας ανέφερε ότι έχει ξεπεράσει πλέον το γεγονός ότι είναι αδερφός του ο Σάκης Ρουβάς, αφού συνειδητοποίησε ότι αυτό που πραγματικά μετράει είναι το ποιος είσαι. «Έχω ξεπεράσει χρόνια το ότι είμαι ο αδερφός του Σάκη Ρουβά. Όταν είσαι παιδί σου περνούν διάφορα στο από το μυαλό, ότι ”μου μιλάνε επειδή είμαι ο αδερφός του Σάκη”. Κάποια στιγμή καταλάβα πως σημασία έχει εσύ ποιος είσαι και όταν σε γνωρίζουν σε αποδέχονται, δεν το σκέφτομαι ότι θα με αντιμετωπίσουν επειδή είμαι ο αδερφός του Σάκη. Άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο χαλαρά και να εστιάζω σε μένα», κατέληξε.
Για τη μαγειρική, είπε ότι η ενασχόληση με αυτήν ξεκίνησε τυχαία μόλις ενηλικιώθηκε, οπότε άρχισε να δουλεύει σε ένα εστιατόριο στην Κέρκυρα. Μεσολάβησαν όμως άλλες δουλειές στη συνέχεια, αλλά εδώ και μερικά χρόνια έχει επιστρέψει στον επαγγελματικό αυτό χώρο: «Με την μαγειρική έμπλεξα κατά τύχη στα 18 μου σε ένα εστιατόριο στην Κέρκυρα. Μου έδειξαν το πόστο της κουζίνας, στην παρασκευή πίτσας. Μετά έκανα και άλλες δουλειές, ξαναδούλεψα όμως στο κομμάτι της πίτσας και είπα πως θέλω να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Πήρα το πτυχίο μου και εδώ και 4-5 χρόνια έχω ξεκινήσει επαγγελματικά. Δεν έχω μετανιώσει την παρουσία μου σε εκπομπές μαγειρικής. Θα το ξαναέκανα αλλά είναι δύσκολη απόφαση».