Η Δέσποινα Βανδή λατρεύει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενώ συχνά μπαίνει στη κουζίνα της και δημιουργεί για τα αγαπημένα της πρόσωπα.
Η τραγουδίστρια φημίζεται για τα πασχαλινά τσουρέκια της και γι’ αυτό κάθε χρόνο δίνει τη συνταγή, έπειτα από απαίτηση των followers της.
Επειδή, σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα, ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή για τσουρέκια που φτιάχνει η Δέσποινα Βανδή και σας την παρουσιάζουμε.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
180 γρ μαγια νωπή
2 1/2 κ.αλευρι
300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750γρ ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
1κγ μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το προζύμι. Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας!
Ζυμώνετε, σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε!
Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζαχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε! Οποτε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ! Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γαλα και τα αυγά!
Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά!
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα, τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη!
Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!
Ρίχνετε το μείγμα με το γαλα και αρχίζετε να ζυμώνετε! Σταδιακά προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο!
Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας!
Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα!
Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια!
Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη και κάνετε πλεξούδες δίνοντς σχήμα στα τσουρέκια σας, τα οποία τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!
Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!
Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170 βαθμούς
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine