Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016, όταν η είδηση του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος και του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη συγκλόνισε την Ελλάδα.
Από την ημέρα του δυστυχήματος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές του, τα σενάρια για τις συνθήκες του θανάτου του και για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ έγιναν αντικείμενο σφοδρής διαμάχης.
Στο αυτοκίνητο που ανετράπη και καρφώθηκε στις σιδερένιες μπάρες της λεωφόρου Βουλιαγμένης επέβαιναν και δύο φίλες του τραγουδιστή, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, οι οποίες απεγκλωβίστηκαν, με την πρώτη βαριά τραυματισμένη. Εκτοτε και μέχρι σήμερα οι δύο κοπέλες ενεπλάκησαν σε μια ατέρμονη διαμάχη με την οικογένεια του τραγουδιστή, η οποία ευθέως τις κατηγορεί ότι λένε ψέματα για το ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο.
Στην πολυσέλιδη αγωγή -περίπου 100 σελίδες, με τις μισές να είναι φωτογραφίες από το μοιραίο αυτοκίνητο και το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος- η οικογένεια Παντελίδη παραθέτει μία προς μία τις πραγματογνωμοσύνες, την ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα του γενετιστή που η ίδια όρισε, ισχυριζόμενη ότι δεν ήταν ο Παντελής ο οδηγός του αυτοκινήτου.
Στην αγωγή υπάρχει η έκθεση των πραγματογνωμόνων που όρισε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία: «Από τη σύγκρουση του οχήματος τόσο με το τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, την ανατροπή του οχήματος και την είσοδο και κίνηση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων εντός του χώρου επιβατών καταλήγουμε στο ξεκάθαρο και χωρίς αμφιβολία συμπέρασμα ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν η Κυριάκου Ευφροσύνη-Στυλιανή, ενώ ο Παντελεήμων Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού».
Οι πραγματογνώμονες επικαλούνται και μαρτυρία αυτόπτη που ισχυρίστηκε ότι είδε τη Φρόσω να βγαίνει από τη θέση του οδηγού. «Την ώρα εκείνη είδα μια κοπέλα λεπτή, με μαύρα μαλλιά και μαύρα ρούχα, να βγαίνει με την πλάτη της από το παράθυρο του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού, μόνη της, αναστατωμένη και χωρίς τη βοήθεια κάποιου από εμάς», ανέφερε η μάρτυρας, προσθέτοντας: «Στη θέση του συνοδηγού, στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, είδα έναν νεαρό άνδρα χτυπημένο στο κεφάλι από μια μπάρα».
Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι κηλίδες από το αίμα του Παντελή βρέθηκαν στη δεξιά μεριά του τζιπ, και συγκεκριμένα στη θέση του συνοδηγού, καθώς και το γεγονός ότι το μοιραίο τραύμα στο κεφάλι του τραγουδιστή ήταν πάνω από το δεξί αυτί του. Στις εκθέσεις των ιδιωτών ερευνητών που όρισε η οικογένεια και υπάρχουν στην αγωγή αναφέρεται ότι από τη στιγμή που βρέθηκαν τα παραπάνω στοιχεία δεν γίνεται να καθόταν στη θέση του οδηγού ο καλλιτέχνης, αλλά η Φρόσω Κυριάκου, από την οποία ζητούν χρήματα, όπως και από την ασφαλιστική εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.
Ολα αυτά τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αγωγή είχαν κατατεθεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος αρχειοθέτησε την υπόθεση, αλλά και στον εισαγγελέα Εφετών, που και αυτός έβαλε τελεσίδικα την υπόθεση στο αρχείο έχοντας αποφασίσει ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και όπως έχουν αποφανθεί οι Αρχές που διερεύνησαν το δυστύχημα, ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Με αυτό το δεδομένο η ασφαλιστική εταιρεία αναμένεται να αποζημιώσει τα δύο κορίτσια που ήταν στο αυτοκίνητο, αλλά θα ζητήσει τα χρήματα αυτά να τα πάρει πίσω από τους κληρονόμους του θανόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασφαλιστική ακόμη δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον των κληρονόμων του Παντελίδη, αλλά αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.
Τώρα η υπόθεση αυτή ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με την κατάθεση αγωγής από την οικογένεια Παντελίδη, στην οποία ισχυρίζεται όσα ισχυριζόταν και πριν, αλλά αυτά έχουν κριθεί και από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών, που έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο, αλλά και από τα επίσημα όργανα της Τροχαίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από τους ανθρώπους που έχασαν έτσι ξαφνικά και άδικα τον άνθρωπό τους να ψάχνουν να βρουν την αλήθεια, όπως άλλωστε οι ίδιοι λένε, εδώ και τέσσερα χρόνια.