Συνταγή: Μια καλοκαιρινή και αναζωογονητική λιχουδιά

Με αυτή την συνταγή μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι  το σορμπέ πεπόνι με λίγα απλά υλικά και χωρίς την ανάγκη για ειδικό εξοπλισμό

Υλικά:

  • 1 kg ώριμο πεπόνι (καλύτερα cantaloupe ή honeydew)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
Συνταγή: Μια καλοκαιρινή και αναζωογονητική λιχουδιά
Συνταγή: Μια καλοκαιρινή και αναζωογονητική λιχουδιά

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του πεπονιού: Καθαρίστε το πεπόνι, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.
  2. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και μια μικρή ποσότητα νερό (περίπου 50ml). Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Πολτοποίηση: Τοποθετήστε τα κομμάτια του πεπονιού και το κρύο σιρόπι σε ένα μπλέντερ.Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλάτι και πολτοποιήστε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Κατάψυξη: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
  5. Ανακάτεμα: Κάθε 30-40 λεπτά, βγάζετε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου και να αποφύγετε τη δημιουργία μεγάλων παγοκρυστάλλων.Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για περίπου 2-3 ώρες, ή μέχρι να έχετε την επιθυμητή υφή.
  6. Σερβίρισμα: Αφήστε το σορμπέ να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Για ένα πιο έντονο άρωμα πεπονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ από πεπόνι ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ σορμπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων αντί για ζάχαρη.
  • Για να σερβίρετε, μπορείτε να γαρνίρετε το σορμπέ με φρέσκα φύλλα μέντας ή λίγα κομμάτια πεπονιού.

Πηγή Φωτογραφιών: istock

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ