Συνταγή: Μια καλοκαιρινή και αναζωογονητική λιχουδιά
Με αυτή την συνταγή μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι το σορμπέ πεπόνι με λίγα απλά υλικά και χωρίς την ανάγκη για ειδικό εξοπλισμό
Υλικά:
- 1 kg ώριμο πεπόνι (καλύτερα cantaloupe ή honeydew)
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του πεπονιού: Καθαρίστε το πεπόνι, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.
- Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και μια μικρή ποσότητα νερό (περίπου 50ml). Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Πολτοποίηση: Τοποθετήστε τα κομμάτια του πεπονιού και το κρύο σιρόπι σε ένα μπλέντερ.Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλάτι και πολτοποιήστε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα.
- Κατάψυξη: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
- Ανακάτεμα: Κάθε 30-40 λεπτά, βγάζετε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου και να αποφύγετε τη δημιουργία μεγάλων παγοκρυστάλλων.Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για περίπου 2-3 ώρες, ή μέχρι να έχετε την επιθυμητή υφή.
- Σερβίρισμα: Αφήστε το σορμπέ να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Για ένα πιο έντονο άρωμα πεπονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ από πεπόνι ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.
- Αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ σορμπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων αντί για ζάχαρη.
- Για να σερβίρετε, μπορείτε να γαρνίρετε το σορμπέ με φρέσκα φύλλα μέντας ή λίγα κομμάτια πεπονιού.
Πηγή Φωτογραφιών: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ