Ο σολομός στην πιο ελαφριά εκδοχή του, με μια σάλτσα γιαουρτιού που του χαρίζει έξτρα γεύση και φρεσκάδα.

Μετά από τις μέρες της έντονης κρεατοφαγίας, όλοι χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Κι επειδή έρχεται το καλοκαίρι και πολλοί ξεκινάμε δίαιτα, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για ένα γεύμα ελαφρύ, θρεπτικό και χωρίς πολλές θερμίδες.

Υλικά:

4 φιλέτα σολομού
1/3 φλ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
5-6 φύλλα δυόσμου πολύ ψιλοκομμένα
4-5 κλωνάρια μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

σολομός
Ελαφρύς σολομός, ψημένος στο σχαροτήγανο, που συνοδεύεται ιδανικά από μια σάλτσα γιαουρτιού.

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα φιλέτα του σολομού, τα σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, γυρνώντας τα πλευρά στη μέση του χρόνου, για να μαριναριστούν και από τη μία και από την άλλη.

Ψήνουμε κάθε φιλέτο σολομού με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, για 4΄ περίπου από κάθε πλευρά. Τα αλατοπιπερώνουμε με μέτρο την ώρα που ψήνονται και ραντίζουμε με λίγη απ’ τη σάλτσα σόγιας που χρησιμοποιήσαμε για το μαρινάρισμα. Θέλουμε να κάνουν κρούστα εξωτερικά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά στο εσωτερικό τους. Έπειτα, τα βγάζουμε σε πιάτο χρησιμοποιώντας σπάτουλα.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, κόβουμε τα μυρωδικά όσο πιο ψιλά μπορούμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε το σολομό και σερβίρουμε.

Ιδανική γαρνιτούρα για το ψητό φιλέτο σολομού, μία πράσινη σαλάτα.

Photo credits: istock

    Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

    Ακολουθήστε το HELLO σε και !
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ