Οι τηγανητές πατάτες είναι η ένοχη απόλαυση στην οποία κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθείς. Κι όμως, αυτές εδώ, που ψήνονται σε ταψί, είναι ακόμη καλύτερες!

Οι τηγανητές πατάτες είναι υπέροχες, αλλά πέρα του ότι είναι σχεδόν απαγορευμένες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, είναι και μπελάς, όπως καθετί που απαιτεί τηγάνι. Αυτή εδώ η συνταγή μας γλιτώνει από όλη τη φασαρία και φτιάχνει πατάτες τραγανές και γεμάτες αρώματα, ακόμη πιο νόστιμες από τις φρεσκοτηγανισμένες.

πατάτες
Το θωράκισμα της πατάτας στην αρχή βοηθά στο να κρατήσει μέσα όλη τη γεύση του σκόρδου.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2-3 κλωνάρια θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε με βουρτσάκι να φύγουν τα χώματα και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1΄ να βγάλουν οι σκελίδες το άρωμά τους και τις αφαιρούμε, πριν πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, να θωρακιστούν και να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Μόλις κάνουν οι πατάτες κρούστα, τις μεταφέρουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, συν αυτό του τηγανιού, προσθέτουμε την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30΄.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο που σοτάραμε στην αρχή και ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μόλις ψηθούν οι πατάτες και γίνουν τραγανές, τις σερβίρουμε, γαρνίροντας με το μείγμα σκόρδου-μαϊντανού.

Το μείγμα σκόρδου-μαϊντανού με το οποίο περιχύνουμε στο τέλος της πατάτας αποτελεί μια έκρηξη γεύσεων.

Photo credits: istock

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ