Ο Πάνος Ιωαννίδης, είναι ο γοητευτικός κριτής του Master Chef, που μας έκανε να λατρέψουμε ακόμη περισσότερο την ιταλική κουζίνα. Τον συναντήσαμε στην Κύπρο και μας μιλήσε για τη σχέση του με την μαγειρική που μετράει πολλά χρόνια, το μικρό “φλερτ” με την υποκριτική αλλά και το νέο εστιατόριο που ετοιμάζει στο Θησείο. Παράλληλα, με χιούμορ αποκαλύπτει με ποιο πιάτο θα παρομοίαζε τον ευατό αλλά και τους άλλους δυο κριτές.

Η σχέση σας με την κουζίνα πότε άρχισε;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ξέρεις ήμουν και πολύ δύσκολο παιδί στο φαϊ. Αν κάτι δεν ήταν καλομαγειρεμένο δεν το έτρωγα.

Θυμάστε το πρώτο πιάτο που φτιάξατε;

Το θυμάμαι!  Ήταν ένα μυδοπίλαφο αλλά δεν τρωγότανε.

Πόσο χρονών ήσασταν;

Γύρω στα έντεκα, κάπου εκεί κόλλησα το μικρόβιο της μαγειρικής και άρχισαν να πειραματίζομαι στην κουζίνα.

Βλέπατε τη μαμά να μαγειρεύει;

Η μαμά δούλευε. Τις γιαγιάδες έβλεπα να μαγειρεύουν συνέχεια και επειδή περνούσα πολύ χρόνο μαζί τους για μένα η κουζίνα ήταν το παιχνίδι μου.

Οι δικές τους γεύσεις στην μπλέχτηκαν στη δική σας μαγειρική φιλοσοφία;

Οι πρώτες μου γεύσεις και πιάτα είχανε άρρηκτη σχέση με την καταγωγή μου, και οι δύο μου γιαγιάδες ήταν από την Κωνσταντινούπολη, οπότε τα πρώτα πιάτα ήταν εμπνευσμένα από εκεί. Αυτή η επιρροή βέβαια, υπάρχει ακόμη και τώρα και στην ιταλική μου κουζίνα που έχω στο Ovio, έχω μπλέξει πάρα πολύ τις προσωπικές μου αναμνήσεις.

Έχετε πει ότι «φλερτάρατε» και με την υποκριτική. Αυτό πως προέκυψε;

Η υποκριτική προέκυψε από την μαμά. Είμαστε πολύ καλλιτεχνικό σόι.

Αλλά, αποφασίσατε όμως ότι η επαγγελματική σας πορεία θα ήταν στην μαγειρική;

Δεν είπα ποτέ ότι θέλω να γίνω σεφ, αλλά γύρω στα δεκαπέντε αποφάσισα ότι θέλω να μπω στον χώρο της μαγειρική;.

Η αντίδραση της οικογένειας ποια ήταν;

Πολύ καλή! Θυμάμαι μια κουβέντα που μου είχε πει ο πατέρας μου και την ακολουθώ και τώρα «Να κάνω ότι θέλω στη ζωή μου, αρκεί να το κάνω καλά»

Είναι συμβουλή που θα έδινες εσύ σήμερα στον γιο σου;

Όχι μόνο στον γιο μου, σε οποίον προσπαθεί να βρει το επαγγελματικό του μέλλον.

Ovio” ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με το κόνσεπτ casual fine. Πόσο ρίσκο ενείχε αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα;

Η εστίαση πάντα έχει ρίσκο, δεν είναι από τις ασφαλείς επενδύσεις διότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες;

Στην δική σας επιτυχία, θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο η τηλεόραση;

Σίγουρα βοήθησε. Το να σε γνωρίσει κάποιος μέσω της τηλεόρασης είναι ένα βήμα, το να σε γνωρίσει και να υποστηρίξει αυτό που κάνεις είναι ένα δεύτερο βήμα. Αν δεν υπήρχε αξία δεν θα υπήρχε και συνέχεια. Πλέον δεν έρχονται για εμένα, έρχονται για το φαγητό

Δική σας εκπομπή θα κάνατε στην τηλεόραση;

Ναι αλλά όχι τώρα. Τώρα έχουμε το Master chef. Μετά είναι κάτι που θα το σκεφτώ.

Τον Λεωνίδα Κουτσόπολο τον είδατε στην Φάρμα;

Ναι μου άρεσε.  Έχει χιούμορ, έχει ευφράδεια λόγου γενικά έχει πολλά θετικά που τον καθιστούν κατάλληλο για τον ρόλο του παρουσιαστή.

Αν έπρεπε να παρομοιάσετε τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους δυο κριτές με ένα πιάτο, ποιο θα ήταν αυτό;

Δύσκολη ερώτηση. Τον Σωτήρη σίγουρα ένα πιάτο με ψάρι, τον Λεωνίδα κάτι σε μαγειρευτό και σάλτσα και εμένα σίγουρα κάτι σε ζυμαρικό.

Επόμενα σχέδια;

Να αναπτύξουμε περισσότερο το Οz37 το οποίο είναι ένα workshop-studio το οποίο άνοιξα πριν από ένα χρόνο περίπου. Θα έλεγα ότι είναι ένας μίνι πολυχώρος γαστρονομικής έκφρασης. Πρόκειται για έναν πολυμορφικό χώρο στον οποίον πραγματοποιούνται private dining, customized events, γυρίσματα, παρουσιάσεις και σεμινάρια. Επιπλέον, ανοίγουμε ένα νέο εστιατόριο μαζί με άλλους τρεις ιδιοκτήτες στο Θησείο.

Ποια θα είναι η κουζίνα του νέου εστιατορίου;

 Ξεκάθαρα ελληνική κουζίνα, χωρίς πειραγμένες γεύσεις. Θέλουμε μέσα από τα πιάτα να γεύεται ο άλλος Ελλάδα.

Ποτέ θα είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί;

Λογικά Δεκέμβριο προς Ιανουάριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ