Οι πίτες είναι απαραίτητες σε κάθε Πασχαλινό τραπέζι. Κι αυτή η τεμπελόπιτα είναι πρωτότυπη, εύκολη και ελαφριά, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το ψητό κρέας.
Οι τεμπελόπιτες είναι η εύκολη και νόστιμη λύση όταν θέλετε μια πίτα στο τραπέζι, αλλά δεν έχετε το χρόνο ή τα υλικά για να ανοίξετε φύλλο. Αυτή εδώ συνδυάζει τη γλύκα του κολοκυθιού και την έντονη γέυση από το κατσικίσιο τυρί και γίνεται το ιδανικό συνοδευτικό ενός τραπεζιού πλούσιου σε κρεατικά.
Υλικά:
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
2/3 φλ. γάλα
3 αβγά
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20΄, να βγάλουν την υγρασία τους και να ξεροψηθούν.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ το γάλα, τα αβγά, το τυρί κρέμα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε με σύρμα, να σχηματιστεί ένας αραιός, ομοιογενής χυλός. Τον αδειάζουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο πιρέξ και ρίχνουμε μέσα τα ψημένα κολοκυθάκια και κουταλιές κατσικίσιο τυρί, να πάνε παντού.
Bάζουμε την τεμπελόπιτα στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30΄, να φουσκώσει. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine