Το καλύτερο κομμάτι του τραπεζιού της Λαμπρής είναι τα μεζεδάκια κι αυτή η αβγοσαλάτα είναι η καλύτερη Πασχαλινή συνταγή για να συνοδεύσετε το κρασί ή το τσίπουρο.
Το τσιμπολόγημα πριν βγει το κρέας από τη σούβλα είναι το καλύτερο κομμάτι της ημέρας του Πάσχα. Το τραπέζι στρώνεται από νωρίς με κάθε λογής μεζέδες και μπόλικο κρασί ή τσίπουρο. Αξιοποιήστε τα βραστά αβγά, που αυτές τις μέρες υπάρχουν άφθονα, φτιάξτε τη συγκεκριμένη αβγοσαλάτα και σερβίρετε με ζυμωτό ψωμί.
Υλικά:
2 λόλες πράσινες
1 ματσάκι σχοινόπρασο
6 βρασμένα αβγά ψιλοκομμένα
2 φλ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. καλαμπόκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αβγά, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο και το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Πλένουμε τις λόλες, στεγνώνουμε τα φύλλα σε απορροφητικό χαρτί και τα στρώνουμε σε μια σαλατιέρα, στον πάτο και περιμετρικά γύρω-γύρω. Αδειάζουμε στη μέση την αβγοσαλάτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά, γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine