Το επιδόρπιο ενός πλούσιο πασχαλινού τραπεζιού πρέπει να είναι ελαφρύ και απολαυστικό, ακριβώς σαν αυτό το cheesecake με φρέσκες φράουλες!
Σχεδιάζοντας το τραπέζι του Πάσχα, μην παραλείψετε το γλυκό. Προτιμήστε ένα cheesecake, ελαφρύ και δροσερό, που θα κλείσει ιδανικά ένα πλούσιο και βαρύ γεύμα, στο οποίο συνήθως όλοι μας τρώμε λίγο παραπάνω. Η βελούδινη κρέμα του με άρωμα βανίλια και οι φρέσκες φράουλες κάνουν τη συγκεκριμένη συνταγή ακόμη πιο απολαυστική!
Υλικά:
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κρόκος
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κλωνάρι βανίλιας
500 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και λίγο-λίγο περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν λάσπη.
Το πιέζουμε με τα δάχτυλα στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας με αποσπώμενη βάση, στρώνοντάς το ομοιόμορφα και καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 10΄ να σφίξει και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την κρέμα: βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας και χτυπάμε ξανά. Σκίζουμε κατά μήκος το κλωνάρι της βανίλιας, αφαιρούμε τους σπόρους, τους ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού πάνω στη βάση του τσιζκέικ, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά αποβραδίς). Πριν σερβίρουμε, στρώνουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ τις φράουλες και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα δυόσμου για έξτρα άρωμα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine