Μία σπάνια φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας, που δείχνει τη βασίλισσα της νύχτας, Ζωζώ Σαπουντζάκη με τον πολύ νεαρό τότε, γιο του Έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρο. Στο στιγμιότυπο που τραβήχτηκε τη δεκαετία του 60΄η νεαρή και πανέμορφη Ζωζώ γέρνει στον ώμο του επίσης πολύ νεαρού τότε, Αλέξανδρου. Σε συνέντευξή της η Ζωζώ Σαπουντζάκη είχε αναφερθεί στον Αλέξανδρο Ωνάση και τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα «πολύ γλυκό» παιδί ενώ όπως είχε αποκαλύψει όταν πήγε να τη φιλήσει για πρώτη φορά «έτρεμε» από το τρακ του.
«Ο Αλέξανδρος ήταν ένα πολύ γλυκό παιδί! Θυμάμαι τότε ερχόταν ο πατέρας του στο μαγαζί συνεχώς. Ο Αλέξανδρος τότε ήταν μαθητής. Είχε έρθει, λοιπόν, ένα βράδυ με τον κολλητό του τον Βερνίκο στο κέντρο όπου εμφανιζόμουν εγώ, στην “Πεταλούδα”, στην πλατεία Αμερικής. Βγήκα τραγούδησα και ο νεαρός Ωνάσης δεν σταματούσε να ανοίγει σαμπάνιες και να πετάει λουλούδια. Όταν τέλειωσα το σόου, με παίρνει αγκαλιά. Και άρχισε να μου μιλάει, ώρες ολόκληρες. Από την επομένη ο Αλέξανδρος ερχόταν στο σπίτι μου με σοφέρ με έπαιρνε και πηγαίναμε για ψάρι στου Αντωνόπουλου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα λόγια που μου έλεγε για τα παιδικά του χρόνια, για την Κάλλας και ότι δεν την χώνευε αλλά και τα δάκρυα που έτρεχαν από τα ματάκια του συχνά πυκνά για τη μάνα του, τότε που είχε χωρίσει με τον πατέρα του (…) Ο Αλέξανδρος ήταν ένα άβγαλτο παιδί γεμάτο συναισθήματα. Νεανικά συναισθήματα. Όταν πήγε να με φιλήσει πρώτη φορά έτρεμε», δήλωσε η Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Στην ίδια συνέντευξη είχε τονίσει πόσο κολακευμένη αισθανόταν όταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης της έστελνε καθημερινά γράμματα από το Παρίσι όπου σπούδαζε. «Μου έστελνε πολύ όμορφα νεανικά γράμματα γεμάτα συναίσθημα. Θυμάμαι ένα που μου έλεγε “Δεν βλέπω την ώρα να τελειώσω το σχολείο να έρθω να σε συναντήσω”», τόνισε η Ελληνίδα σταρ.
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 25 ετών, τον Ιανουάριο του 1973, όταν το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα «Πιάτζιο 136», συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, σήμανε την αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας του Έλληνα κροίσου.