Συνταγή: Είτε θέλετε ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα είτε ένα υγιεινό επιδόρπιο, αυτό το milkshake είναι η τέλεια επιλογή

Ετοιμαστείτε για μια δροσιστική και γευστική εμπειρία με αυτό το μοναδικό milkshake! Η κρεμώδης υφή του αβοκάντο, η γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας και η τραγανότητα του φυστικιού Αιγίνης συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα milkshake που θα σας ενθουσιάσει.

Συνταγή: Δροσιστικό milkshake με λευκή σοκολάτα, αβοκάντο και φυστίκι Αιγίνης
Συνταγή: Δροσιστικό milkshake με λευκή σοκολάτα, αβοκάντο και φυστίκι Αιγίνης

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση στα κλασικά milkshake. Το αβοκάντο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, όπως υγιεινά λίπη, βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ η λευκή σοκολάτα προσφέρει μια πλούσια γεύση χωρίς τις ενοχές. Το φυστίκι Αιγίνης προσθέτει μια τραγανή υφή και μια γευστική πινελιά που θα σας αρέσει.

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα (φυτικό ή αγελαδινό)
  • 1/4 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλιτζάνι φυστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Παγάκια

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το αβοκάντο, το γάλα, τη λευκή σοκολάτα, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το φυστίκι Αιγίνης και την εκχύλισμα βανίλιας (αν το χρησιμοποιείτε) σε ένα μπλέντερ.
  2. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε παγάκια και χτυπήστε ξανά μέχρι να πήξει το milkshake.
  4. Ρίξτε το milkshake σε 2 ποτήρια και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές:

  • Για ένα πιο κρεμώδες milkshake, μπορείτε να παγώσετε το αβοκάντο για μερικές ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο milkshake σας, όπως μπανάνα, φράουλες ή φρούτα του δάσους.
  • Αν δεν έχετε φυστίκι Αιγίνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη ξηρών καρπών, όπως καρύδια ή αμύγδαλα.
  • Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του γάλακτος και του μελιού/σιροπιού σφενδάμου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Φωτογραφίες: istock

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ