Συνταγή: Παραδοσιακή τυρόπιτα στο τηγάνι
Η τυρόπιτα, με τις άπειρες εκδοχές και τα αμέτρητα μυστικά της, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και της παράδοσης. Η συνταγή που σας παραθέτουμε είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη
Υλικά
150 γραμ. γιαούρτι
3 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
30 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμ. φέτα ή ξινομυζήθρα
80 γραμ. αλεύρι
Μισό κουταλάκι βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα Μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την τριμμένη γραβιέρα και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο και αυτή να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά και γυρνάμε την τυρόπιτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για αλλά 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη βγάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Φωτογραφίες: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine