Τα πρώτα όψιμα πεπόνια βρίσκονται ήδη στην αγορά και είναι γλυκά και γεμάτα αρώματα. Ευκαιρία να φτιάξετε μια φανταστική μαρμελάδα πεπόνι!

Με το ζεστό καιρό που επικρατεί φέτος, τα πεπόνια ωρίμασαν νωρίς. Μην τα φοβηθείτε, είναι γευστικά και γεμάτα γλύκα. Αυτή η μαρμελάδα είναι πρωτότυπη και αρωματική και θα συνοδεύει στο εξής όλα τα πρωινά σας!

Διαλέξτε ένα ώριμο πεπόνι και θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μαρμελάδα. (Photo: istock)

Υλικά:

1 κιλό πεπόνι (τη σάρκα)

400 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

2 φλ. νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε το πεπόνι, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα και κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, καθώς και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα, βάζουμε τα υλικά του μπολ σε αντικολλητική κατσαρόλα, μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει, για 1 ώρα περίπου. Στο τέλος, αν θέλουμε πολτοποιούμε τυχόν κομμάτια πεπόνι έχουν μείνει μέσα. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την κρατάμε εκτός ψυγείου μέχρι να την ανοίξουμε.

μαρμελάδα πεπόνι
Ένα κιλό σάρκα πεπονιού δίνει ένα μεσαίο βάζο μαρμελάδας. Εσείς προσαρμόστε τις ποσότητες αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερη. (Photo: istock)

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ