Συνταγή: Οικονομική και γρήγορη ιταλική σούπα
Η pappa al pomodoro είναι μια απλή αλλά γευστική συνταγή απο την Τοσκάνη για σούπα που παρασκευάζεται με λίγα και οικονομικά υλικά. Η βάση της είναι οι ώριμες ντομάτες, το μπαγιάτικο ψωμί και φρέσκος βασιλικός.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικός, ψιλοκομμένος
- Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (Μπορείτε να βάλετε και φέτα για μια πιο ελληνική εκδοχή)
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το ψωμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να μαλακώσει και η σούπα να πήξει.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine