Συνταγή: Μια παραδοσιακή πίτα με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού

Παρόλο που ακούγεται περίπλοκη, η καρπουζόπιτα είναι σχετικά εύκολη στην παρασκευή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη 

Υλικά: 

1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

150 γρ. καστανή ζάχαρη

80 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

100 ml ελαιόλαδο

150 γρ. σουσάμι

Συνταγή: Μια παραδοσιακή πίτα με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού
Συνταγή: Μια παραδοσιακή πίτα με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το καρπούζι και, φορώντας γάντια μιας χρήσης, το σπάμε με τα χέρια, ώστε να γίνει κομμάτια. Σουρώνουμε τα υγρά του και το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το μέλι, την κανέλα και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη.

Ραντίζουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 35×25 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού, προσέχοντας να την καλύψει ολόκληρη.

Απλώνουμε τη ζύμη της πίτας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους πάνω από το σουσάμι, πιέζοντας με τα χέρια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Αφαιρούμε την καρπουζόπιτα από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη, εδώ 

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ