Συνταγή: Ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο αρωματικό και γευστικό 

Τα ροδάκινα ψητά με μοσχάτο και κρέμα αμυγδάλου αποτελούν ένα εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό επιδόρπιο που συνδυάζει την γλυκιά γεύση των ροδάκινων με την πλούσια υφή της κρέμας αμυγδάλου και τις αρωματικές νότες του μοσχάτου.

Είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου. Φτιάξτε το επιδόρπιο αυτό με νεκταρίνια ή με βερίκοκα ή αναμείξτε τα φρούτα, πάντα κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια.

Υλικά: 

Για τα ροδάκινα

8 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, μαλακά αλλά όχι λιωμένα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια

60 γρ. αγελαδινό βούτυρο

400 ml Μοσχάτο Σάμου

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά

1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα αμυγδάλου

30 γρ. αγελαδινό βούτυρο

50 γρ. μέλι της αρεσκείας μας

50 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

30 γρ. κορν φλάουρ

200 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. αμυγδαλόσκονη

Συνταγή: Ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο αρωματικό και γευστικό 
Συνταγή: Ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο αρωματικό και γευστικό 

Εκτέλεση: 

Για την κρέμα αμυγδάλου

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το μέλι και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι τα υλικά να λιώσουν και ενοποιηθούν. Αποσύρω από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Προσθέτω το μείγμα μελιού-βουτύρου, το γάλα και την αμυγδαλόσκονη και χτυπάω με το μίξερ για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Το αδειάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει μια λεία και ενιαία κρέμα. Την αφήνω κατά μέρος.

Για τα ροδάκινα

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Βάζω τα ροδάκινα σε ένα μέτριο ταψί που να χωρά όλα τα κομμάτια, σε μονή στρώση. Τα τοποθετώ με τον κομμένη πλευρά προς τα πάνω, την οποία αλείφω με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Τα περιχύνω με το Μοσχάτο.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη με τη σκόνη κανέλας και πασπαλίζω τα κομμένα ροδάκινα. Με ένα κουταλάκι γεμίζω την κοιλότητά τους με την κρέμα αμυγδάλου, μέχρι να ξεχειλίσει. Σκορπίζω από πάνω το φιλέ αμυγδάλου και βάζω στο ταψί το ξυλάκι κανέλας και 100 ml νερό.

Ψήνω τα ροδάκινα για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και η κρέμα να ροδίσει απαλά. Τα σερβίρω ζεστά, χλιαρά ή κρύα.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ 

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ