Συνταγή: Δροσιστικό και γευστικό επιδόρπιο που να είναι εύκολο στην παρασκευή
Το Semifreddo είναι ένα δροσιστικό και γευστικό ιταλικό επιδόρπιο με υφή παγωτού. Η παρασκευή του είναι εύκολη και μπορείτε να το φτιάξετε με διάφορες γεύσεις. Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, δοκιμάστε να φτιάξετε Semifreddo με την παρακάτω συνταγή!
Υλικά:
4 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρης
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 σφηνάκι (15 ml) εκχύλισμα βανίλιας
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να ανοίξουν στο χρώμα.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα και να αφήσει ίχνη στο πάτο της κατσαρόλας (περίπου 10 λεπτά).
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε την βανίλια και τη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ενσωματώστε την απαλά στο μείγμα σοκολάτας.
Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης, αν θέλετε, και ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα για παγωτό ή σε ατομικά φορμάκια.
Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, ή ιδανικά για όλη τη νύχτα.
Αφήστε το Semifreddo να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στο Semifreddo, όπως μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
Αν θέλετε να φτιάξετε Semifreddo με διαφορετικές γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε αρώματα, όπως πορτοκαλιού, λεμονιού ή ρούμι.
Για να διακοσμήσετε το Semifreddo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί, τριμμένα φιστίκια Αιγίνης ή σοκολάτα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine