Συνταγή: Αυτό το μπισκοτογλυκό με κεράσια είναι η απόλυτη επιλογή για δροσερές καλοκαιρινές στιγμές! Η απλή και γρήγορη εκτέλεση, σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση και την υφή του, το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση
Εύκολο μπισκοτογλυκό με γλυκά κεράσια της Ντίνας Νικολάου. Κρατήστε αυτή την εύκολη συνταγή για σάλτσα κερασιών και για να τη σερβίρετε σε παγωτά, μους και κρέμες.
Υλικά
1½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα
600 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα κερασιών
500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
200 γρ. ζάχαρη
240 ml νερό
1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 50 ml νερό
Για την επικάλυψη
300 γρ. λευκή σοκολάτα
Φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Βάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και βράζω (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) για 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και επαναφέρω στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
Παίρνω 4 κουταλιές από τη σάλτσα φρούτων και τις ρίχνω σε σουρωτήρι ώστε να πάρω τον σιρόπι τους και επαναφέρω τα στραγγισμένα φρούτα στην κατσαρόλα. Κρατάω χωριστά το σιρόπι που στράγγιξα για το τέλος.
Για την κρέμα
Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτω σταδιακά και σε δόσεις το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Για το μπισκοτογλυκό
Βάζω την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνει στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Την αφήνω για 5 λεπτά να γίνει χλιαρή.
Στρώνω ένα τετράγωνο ταψάκι (24×24 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και στρώνω μια σειρά μπισκότων ώστε να καλύψω εντελώς τη βάση. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας σάλτσας και την απλώνω καλά. Επαναλαμβάνω μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη και την μισή από την υπόλοιπη σάλτσα.
Τέλος, σκεπάζω με μια ακόμη στρώση μπισκότων, την λιωμένη λευκή σοκολάτα και σκορπίζω όση σάλτσα κερασιών έχει απομείνει. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine