Συνταγή: Σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε μια σιροπιασμένη σοκολατόπιτα με έξτρα σοκολάτα στην κορυφή!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία μίας ζεστής, αφράτης σοκολατόπιτας; Ο Άκης Πετρετζίκης, με τη μαεστρία του, μας χαρίζει μια συνταγή-αστραπή για να απολαύσουμε αυτό το λαχταριστό γλυκό σε μόλις 10 λεπτά!

Συνταγή: Αμαρτωλή Απόλαυση -Ζουμερή σοκολατόπιτα σε 10 λεπτά!
Συνταγή: Αμαρτωλή Απόλαυση -Ζουμερή σοκολατόπιτα σε 10 λεπτά!

Η δημιουργία του δεν αποτελεί απλά μια σοκολατόπιτα, αλλά μάλλον την “ψυχή” ενός σουφλέ σοκολάτας. Η υφή της, απαλή και ζουμερή, θυμίζει σοκολατένιο σύννεφο που λιώνει στο στόμα, προσφέροντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.

Σε αντίθεση με τα κλασικά κέικ σοκολάτας, η σοκολατόπιτα του Άκη Πετρετζίκη ψήνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς την ανάγκη για περίπλοκες διαδικασίες. Η απλότητα της συνταγής την καθιστά ιδανική για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με ένα γλυκό της στιγμής, χωρίς να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Είτε την απολαύσετε ζεστή, είτε την αφήσετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, η σοκολατόπιτα του Πετρετζίκη αποτελεί μια αμαρτωλή πρόταση που θα σαγηνεύσει τους λάτρεις της σοκολάτας.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, ανακατέψτε τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή και σε λίγο θα έχετε στο τραπέζι σας ένα ζεστό, σοκολατένιο αριστούργημα που θα σας μείνει αξέχαστο!

Υλικά:

Για το σιρόπι

300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

300 γρ. νερό

2 κ.σ. ρούμι

Για τη σοκολατόπιτα

180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

80 γρ. κακάο

225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. γάλα πλήρες

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 αυγά, μεσαία

Για τη σύνθεση

200 γρ. κουβερτούρα 65%

Συνταγή: Αμαρτωλή Απόλαυση -Ζουμερή σοκολατόπιτα σε 10 λεπτά!

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το ρούμι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Βάζουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα πυρίμαχο σκεύος 25 εκ. και μεταφέρουμε όλο το μείγμα. Βρέχουμε τα χέρια μας και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 6-8 λεπτά. Αφαιρούμε και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Για τη σύνθεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ή τη λιώνουμε και απλώνουμε πάνω από τη σοκολατόπιτα. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνεται ζεστή.

Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε κρύα τότε φτιάχνουμε μια γκανάς με 200 γρ. κρέμα γάλακτος και 200 γρ. κουβερτούρα, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη, εδώ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ