Οι τηγανητές πατάτες είναι το guilty pleasure μας από τότε που πηγαίναμε σχολείο. Είναι το φαγητό που έχουμε συνδέσει με ωραίες αναμνήσεις και πλούσιες, μαμαδίστικες γεύσεις, τότε που δεν είχαμε ιδέα τι σημαίνει η λέξη «θερμίδες» και δε μας ενδιέφερε και να μάθουμε.
Από τότε μέχρι σήμερα η επιθυμία μας για τηγανητές πατάτες παραμένει η ίδια, όμως οι περισσότερες από εμάς αποφεύγουμε τα τηγανητά είτε για λόγους υγείας, είτε εξαιτίας κάποιας διατροφής.
Οι πατάτες είναι άριστη πηγή βιταμινών και μετάλλων αφού μεταξύ άλλων περιέχουν κάλλιο, μαγνήσιο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη B6, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ, ενώ είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών.
Συνεπώς δε χρειάζεται να βγάλετε τις πατάτες από τη ζωή σας, αρκεί να τις μαγειρεύετε με τρόπο που δεν αλλοιώνει την ποιότητα τους και δεν προσθέτει πολλές, περιττές θερμίδες. Υπάρχει μια εύκολη τεχνική για να μαγειρέψετε τις τηγανητές πατάτες στον φούρνο με μόλις μία κουταλιά λάδι. Θα μοιάζουν με τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες, τραγανές και ροδοκόκκινες, αλλά πολύ πιο υγιεινές.
Οδηγίες για τηγανητές πατάτες με μία κουταλιά λάδι
-Κόψτε τις πατάτες σε στενόμακρα κομμάτια, όπως όταν τις τηγανίζετε
-Ρίξτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το λάδι
-Απλώστε τες σε ένα ταψάκι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine