Ο Βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, με έμφαση σε υγιεινά και βιολογικά τρόφιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφεύγει το κρέας και το ψάρι δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ μία ημέρα αποφεύγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.
Όσον αφορά τις προτιμήσεις του, ο Κάρολος έχει εκφράσει την αγάπη του για τα αυγά στο φούρνο με τυρί, τα οποία αποτελούν αγαπημένο του πιάτο για brunch. Επίσης, σε κάθε γεύμα του, προτιμά να συνοδεύει τη σαλάτα του με ένα βραστό αυγό, βρασμένο για 3-4 λεπτά.
Στις εορταστικές περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα, η βασιλική οικογένεια διατηρεί παραδοσιακά γεύματα. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει συνήθως ψητή γαλοπούλα με συνοδευτικά όπως πουρέ και ψητές πατάτες, γέμιση με κάστανα ή φασκόμηλο και κρεμμύδι, καθώς και λαχανικά όπως λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα και ψητά παστινάκια.Το επιδόρπιο αποτελείται από χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με κονιάκ.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine