Μια σαλάτα νηστίσιμη, νόστιμη και σούπερ υγιεινή, αφού αποτελεί μια «βόμβα» αντιοξειδωτικών υλικών, που τονώνουν και ενισχύουν τον οργανισμό μας.
Αν αναζητάτε ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα υγιεινό και χορταστικό νηστίσιμο γεύμα, δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα. Γεμάτη λαχανικά, πολύτιμα σε θρεπιτικά συστατικά και βιταμίνες, και με κινόα αντί για ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό, θα προσφέρει στον οργανισμό σας απίστευτη τόνωση και ενέργεια.
Υλικά:
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 φλιτζ. κινόα
4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
1 αγγουράκι κομμένο σε λωρίδες
1 φλιτζ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3΄ τα κρεμμυδάκια, να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄, να γίνουν τα μανιτάρια τραγανά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα.
Ανακατεύουμε την κινόα με ξύλινη κουτάλα να λαδωθεί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου, να πιει η κινόα τα υγρά της και να φουσκώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ με την κινόα τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το αγγούρι με τη φλούδα και τα ντοματίνια. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine