Τα muffins μοιάζουν με μικρά κεκάκια, όμως, είναι ακόμα πιο λαχταριστά, αφράτα και γευστικά. Είτε γλυκά, είτε αλμυρά ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά και τα απολαμβάνεις σε ακόμα λιγότερα. Αποτελούν ένα ιδανικό σνακ για το σπίτι ή τη δουλειά και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.
Γλυκά muffins με τρία υλικά
Υλικά
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 2 αυγά μεγάλα
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ (ή στο χέρι με ένα αυγοδάρτη) τα αυγά με την πραλίνα φουντουκιού και μόλις ενωθούν ρίχνουμε το αλεύρι, μία-μία κουταλιά κάθε φορά.
- Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα ή ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι για muffins και σε κάθε θήκη βάζουμε από μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, χρησιμοποιούμε θήκες για muffins.
- Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
Muffins γεμιστά με τρουφάκια καρύδα – σοκολάτα
Υλικά
Για τα Muffins
- 175 γ αλεύρι
- 25 γ βρώμη τριμμένη σε αλεύρι
- 175 γ μαλακή καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- 150 γ γιαούρτι
- 1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση της καρύδας
- 250 γρ. ινδική καρύδα
- 1/2 ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε από τα τρουφάκια με τα οποία θα γεμίσουμε τα muffins και βάζουμε σε ένα μπoλ το ζαχαρούχο, τις σταγόνες σοκολάτας και το ινδοκάρυδο για να φτιάξουμε ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται.
- Ζυμώνουμε και βάζουμε το μπoλ στο ψυγείο για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια. Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα muffins. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε 9 χάρτινες θήκες για muffin σε ένα ταψάκι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό μαζί με ένα αυγοδάρτη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε ελαφρά τα 2 μείγματα.
- Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε θήκη (χάρτινη ή σιλικόνης), προσθέτουμε ένα τρουφάκι καρύδας και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με icing σοκολάτας ή με ταχίνι κακάο.
Μuffins γεμιστά με μαρμελάδα
Υλικά
- 175 γ αλεύρι
- 25 γ βρώμη
- 175 γ μαλακή καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- 150 γ γιαούρτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 9 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε 9 χάρτινες θήκες για muffin σε ένα ταψάκι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού , το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό μαζί με ένα αυγοδάρτη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε ελαφρά τα 2 μείγματα.
- Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε χάρτινη θήκη, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κα στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και μερικές νιφάδες βρώμης στην κορυφή του κάθε muffin.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Muffins κολοκύθας γεμιστά με λουκάνικο
Υλικά
- 1/2 κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ γραβιέρα
- 200 γρ παρμεζάνα
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά, χτυπημένα
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές της σούπας με διάφορα ξερά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, ματζουράνα)
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 λουκάνικο
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα κυβάκια κολοκύθας στο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε μέσα τα κυβάκια της ψημένης κολοκύθας, την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα τυριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες και βάζουμε μέσα σε κάθε muffin ένα κομμάτι.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ