Η σοκολατόπιτα είναι μια εύκολη επιλογή γλυκού για μια χειμερινή μέρα. Για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι ο ένοχος πειρασμός αλλά και για εκείνους που δεν θέλουν να επιβαρύνουν τη διατροφή τους με περιττό αλεύρι υπάρχει μια εύκολη συνταγή για τα δικά τους μέτρα.
Δείτε τη συνταγή για τη σοκολατόπιτα ακολούθως:
Υλικά
Για την σοκολατόπιτα
5 μέτρια αυγά
250 γρ ζάχαρη
150 γρ λιωμένο βούτυρο
50 γρ κακάο
50 γρ γάλα
130 γρ ινδοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες
Για την φόρμα
Βούτυρο + κορν φλάουρ
Για το γλάσο
100 γρ κουβερτούρα
70 γρ καυτό γάλα
Για το στόλισμα
Λευκή τρούφα
Φόρμα 24 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το κακάο , το γάλα , τις βανιλίνες ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι , το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα.