Υλικά:

500 γρ. γαρίδες

1 πράσινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

3 σκ. σκόρδο

2 ντομάτες, μεσαίες

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα

2 πρέζα μπούκοβο

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

20 ml ούζο

1/2 ματσάκι βασιλικό

ρίγανη, φρέσκια

200 γρ. φέτα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. 

Κόβουμε την πιπεριά στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τα λευκά κομμάτια και την ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες. (Παίρνουμε μόνο τη σάρκα από τις ντομάτες αφήνοντας τη φλούδα στην άκρη.)

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τα κελύφη τους κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε στις γαρίδες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και τα απλώνουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού.

Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρουμε συνολικά για 1 λεπτό γυρνώντας τες για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ακόμα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και τους αστεροειδής γλυκάνισους. (Αν το τηγάνι είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.)

Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και βάζουμε τον μισό στο σκεύος.

Ρίχνουμε τη μισή ρίγανη και σπάμε από πάνω 100 γρ. φέτα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες πάνω από τη σάλτσα και τις πιέζουμε ελαφρά για να μπορέσουν να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα.

Σπάμε τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε το σκέυος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ