Οι κουραμπιέδες είναι ο “βασιλιάς” των Χριστουγέννων και στο τραπέζι κατέχει την πιο ξεχωριστή θέση.
Δύσκολα μπορεί ν’ αντισταθεί κανείς σε έναν γευστικό κουραμπιέ που λιώνει στο στόμα.
Η παρακάτω συνταγή για κουραμπιέδες είναι αυτή που θέλετε για να τους φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά, αφού χρειάζεστε ελάχιστα υλικά.
ΥΛΙΚΑ
•900 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 300 γραμ. νέα φυτίνη
• 250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
• 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
• χυμό απο μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη φυτίνη και το βούτυρο, ξεχωριστά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε τη σόδα με το λεμόνι, μέχρι να αφρίσει και τα βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη μας, μέχρι να γίνει μαλακή, ομοιόμορφη και να μη κολλάει.
Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλα, περίπου 150 γραμμάρια.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Όταν τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.