Συστατικά:
6 φέτες ψωμί για τοστ ολικής άλεσης
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
μέλι
καρύδια
φρούτα του δάσους
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε σε 2 δόσεις τις φέτες ψωμιού στο μείγμα και τις αφήνουμε βυθισμένες για περίπου 1 λεπτό.
Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στις διαστάσεις του κάδου της φριτέζας αέρος και το τοποθετούμε στη βάση του.
Βάζουμε τις πρώτες 3 φέτες στον κάδο, μεταφέρουμε στη φριτέζα και ψήνουμε στους 200°C για 5 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 3 φέτες.
Αφαιρούμε τον κάδο από τη φριτέζα και μοιράζουμε από 2 αυγόφετες σε κάθε πιάτο.
Σερβίρουμε με μέλι, φρούτα του δάσους, καρύδια και φύλλα δυόσμου.