Από τον Άκη Πετρετζήκη…
Υλικά:
2 φέτες ψωμί για τοστ
4 αυγά, μεσαία
1 αβοκάντο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
πιπέρι
ανθό αλατιού
ντοματίνια
ρόκα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού και ραντίζουμε με ½-1 κ.σ. ελαιόλαδο την κάθε πλευρά.
Φρυγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά και μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο, αφήνοντας το τηγάνι στη φωτιά.
Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και το ανοίγουμε.
Αφαιρούμε το κουκούτσι καρφώνοντας ένα μαχαίρι και αφήνουμε το μισό στην άκρη για μετά.
Αφαιρούμε τη σάρκα από το μισό αβοκάντο διαλύοντας τη με ένα πιρούνι μέσα στη φλούδα και τη μεταφέρουμε στο μπολ με τα αυγά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Μεταφέρουμε τα scrambled eggs πάνω από το ψωμί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι ολόκληρη τη σάρκα από το άλλο μισό αβοκάντο και τη μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε το αβοκάντο σε πλάγιες φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αυγά.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανθό αλατιού.
Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.