Ποιος δεν αγαπά τα μπισκότα και ειδικά τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς δίνει μάλιστα την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για να τα φτιάξουμε χωρίς κόπο!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά, που ο καιρός κρύωσε και απολαμβάνουμε τον ζεστό μας καφέ… δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτά τα μπισκότα. Αν περισσέψουν, μπορούμε να τα πάρουμε στο γραφείο τη Δευτέρα ή να τα βάλουμε για σνακ στα παιδιά μας.

Υλικά

  • 2 1/8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπες κομμάτια σοκολάτας γάλακτος
  • 1 κούπα κομμάτια μεγάλα σοκολάτας υγείας
  • 1 ½ κούπες καρύδια κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή ή μαύρη
  • ½ κούπα ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα δεύτερο σκεύος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα καρύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σκεύος στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες. Με ένα μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνει ένα ελαφρύ μίγμα. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα της λεκάνης και προσθέτουμε ένα αβγό.

Χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ για 5 δευτερόλεπτα. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους ξανά, προσθέτουμε το δεύτερο αβγό και χτυπάμε με το μίξερ για 5 δευτερόλεπτα. Καθαρίζουμε ξανά τα τοιχώματα του σκεύους. Τώρα πρέπει να προστεθεί το μίγμα αλευριού. Θα προστεθεί σε 4 δόσεις, αλλά πριν την τελική δόση (τέταρτη) θα πρέπει να σταματήσουμε.

Για τις 3 πρώτες δόσεις χρησιμοποιούμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, πριν την κάθε δόση βεβαιωνόμαστε ότι τα τοιχώματα του σκεύους είναι καθαρά. Όταν φτάσουμε στην τελευταία δόση αλευριού, προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας-καρύδια.

Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Είναι καλύτερο να ανακατέψουμε με το χέρι. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε μεγάλο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, περίπου 55 γραμμάρια το κάθε ένα. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και πατάμε ελαφρά. Όσο πιο στρογγυλά τα αφήνουμε, τόσο πιο τραγανά έξω και ζουμερά μέσα θα γίνουν.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο μας. Ψήνονται αρκετά γρήγορα (8-10 λεπτά). Η εξωτερική πλευρά γίνεται χρυσαφένια. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια με μία σπάτουλα τα τοποθετούμε τα σε ειδική σχάρα να κρυώσουν.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ