Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το πιο εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι με τα πιο λαχταριστά φαγητά και γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή του Έλληνα σεφ Γιώργου Τσούλη για να ευχαριστήσετε μικρούς και μεγάλους!
#tsoulotip: Πρέπει να έχουν κρυώσει πολύ καλά τα μπισκότα πριν τα γεμίσουμε με τη μαρμελάδα.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
½ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
¼ κ.γ. αλάτι
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 αυγό, large
1 κρόκο αυγού, large
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
500 γρ. μαρμελάδα βατόμουρου
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Τα πιο λαχταριστά μπισκότα με μαρμελάδα από τον Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο ξεχωριστά.
Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το γαρύφαλλο, το baking powder, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε σε δόσεις στον κάδο του μίξερ (χτυπώντας ταυτόχρονα), μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη στα 4, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, αφαιρούμε τα ζυμάρια ένα-ένα από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα ανοίγουμε έτσι ώστε να έχουν πάχος 4 χιλιοστά.
Έπειτα, παίρνουμε ένα τσέρκι ή ένα ποτήρι διαμέτρου 6εκ. και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Ενώνουμε τα απομεινάρια της ζύμης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Αμέσως μετά, παίρνουμε μία φόρμα σε σχήμα αστεριού και δημιουργούμε ένα κενό στα μισά μπισκότα. Ενώνουμε τα απομεινάρια και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαράκια.
Τέλος, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Κατόπιν, αλείφουμε τα ολόκληρα μπισκότα με τη μαρμελάδα βατόμουρο και τα καλύπτουμε με τα μπισκότα που δημιουργήσαμε το κενό, σχηματίζοντας μικρά ανοιχτά σαντουιτσάκια.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές για το χρυστουγεννιάτικο τραπέζι στο giorgostsoulis.com
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine