Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει μπουγάτσα με θεϊκή κρέμα. Είναι, ίσως, η καλύτερη συνταγή που υπάρχει. Εύκολη, χωρίς πολλά υλικά, αυτή η μπουγάτσα ξεχωρίζει για το τραγανό της φύλλο και την κρέμα της.
Μία συνταγή εύκολη που θα μοσχοβολήσει το σπίτι μας μόλις βγάλουμε το γλυκό ταψιού από το φούρνο. Είναι η γλυκιά απόλαυση της ημέρας, θα μπορούσε να είναι το πρωινό μας ή το σνακ στη δουλειά.
Υλικά
- 1 πακέτο (450 γραμμ.) φύλλο κρούστας
- 150 γραμμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για την κρέμα μπουγάτσας
- 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 1πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη
Κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα σιμιγδαλιού, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Στήνουμε τη μπουγάτσα στο ταψί. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα.
Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο. Ψήνουμε την μπουγάτσα με κρέμα στους 200°C για 25-30 λεπτά, να ροδίσει καλά το φύλλο κρούστας. Κόβουμε σε κομματάκια την μπουγάτσα και πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine