Η Δέσποινα Βανδή λατρεύει την μαγειρική και φροντίζει να ξεκλέβει χρόνο από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να δοκιμάζει διάφορες συνταγές για τα δικά της πρόσωπα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» αναφέρθηκε στη ζωή και την καθημερινότητά της αλλά και την μεγάλη αγάπη που τρέφει για την μαγειρική.
«Η εικόνα της σταρ που περιγράφεις αφορά μια στιγμή, την επαγγελματική. Όταν κατεβαίνω από τη σκηνή δεν αισθάνομαι τίποτα από όλα αυτά. Πάνω στη σκηνή είναι ένας ρόλος, δεν αισθάνομαι καθόλου σούπερ σταρ στη ζωή μου. Είμαι μια κανονική εργαζόμενη γυναίκα που έχω τις ίδιες έγνοιες για το αν διάβασαν τα παιδιά, για το φαγητό, αν έχει φαγητό το ψυγείο. Είμαι πάντα έτσι. Δόξα το Θεό δεν ένιωσα ποτέ σταρ» τόνισε η Δέσποινα Βανδή.
«Λατρεύω τη μαγειρική, με χαλαρώνει. Αν έμενα μόνη μου δεν νομίζω να το έκανα, αλλά είναι φροντίδα. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν με μυρωδιές μέσα στο σπίτι» αποκάλυψε η τραγουδίστρια.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια συνταγή που είχε μοιραστεί μέσω Instagram για πεντανόστιμα τσουρέκια, με το κοινό της να ενθουσιάζεται από αυτή την πλευρά της τραγουδίστριας.
Υλικά
6 αυγά
180 γρ. μαγιά
2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ χλιαρό νερό
300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750 ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
5-6 κομματάκια μαστίχας
1/2 κγ αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι.
Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά.
Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω:
Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω. Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό. Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη.
Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη.
Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι.
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δεν μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται.
Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε. Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε.
Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια. Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται.
Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος. Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα.
Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα.
Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας. Μην αλευρώσετε τον πάγκο.
Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω.
Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει τον φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς, αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας.