Υλικά
1 lt φυτικό γάλα
50 γρ. ζάχαρη επιλογής σας
100 γρ. κορν φλάουρ
1 λάιμ (ξύσμα)
40 γρ. ινδική καρύδα
1 κ.σ. ανθόνερο
Για τη σάλτσα φράουλα – blueberry
250 γρ. φράουλες ώριμες ή blueberries
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή lime
Για το σερβίρισμα
Λίγα φλεικς καρύδας
Φυστίκι Αιγίνης ψύχα
Εκτέλεση
Για την εύκολη νηστίσιμη πουτίγκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό γάλα θέλουμε,όπως γάλα αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης κλπ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρευστό γάλα καρύδας (προσοχή όχι κρέμα καρύδας)
Προσθέτουμε την ζάχαρη ή το γλυκαντικό επιλογής μας, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά της νηστίσιμης πουτίγκας να λιώσει τελείως το κορν φλάουρ πριν βάλουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας περιμένουμε λίγα λεπτά να πήξει η νηστίσιμη κρέμα για την πουτίγκα.
Μόλις πάρει βράση η πουτίγκα αποσύρουμε από την εστία.
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος 20Χ30εκ.
Ραντίζουμε την βάση του ταψιού με λίγο ανθόνερο.
Αδειάζουμε το γλυκό διαίτης κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα το λιγότερο και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε την πουτίγκα δροσερή.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε κομμάτια από την πουτίγκα ,με σπάτουλα βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο.
Περιχύνουμε με σάλτσα φράουλας ή σάλτσα από μύρτιλλα.
Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο .
Γαρνίρουμε με φλέικς ινδικής καρύδας.
Πηγή: argiro.gr