Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Πηγή: https://www.argiro.gr/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ