Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτας

450 γρ. γάλα πλήρες

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

20 γρ. κορν φλάουρ

1 αυγό, μεσαίο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ. κουβερτούρα

20 γρ. κονιάκ

Για τη σύνθεση

9 κρουασανάκια

98 γρ. παγωτό παρφέ, 175 ml

Για το σερβίρισμα

σαντιγί

κουβερτούρα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. 

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 

Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.

Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αφρατεύουμε με το σύρμα χειρός. 

Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κρουασανάκια εγκάρσια στη μέση και τα γεμίζουμε με 1 κ.γ. παγωτό.

Μοιράζουμε σε 3 μπολ εναλλάξ τα κρουασάν με την κρέμα σοκολάτας μέχρι να γεμίσουν.

Σερβίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ