Για την ζύμη
340-350 γρ αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι
1 μέτριο αυγό
1 βανιλίνη
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την βανιλίνη και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 50 γρ. το κάθε μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα ένα το κάθε κομμάτι κάνουμε μια τρύπα στην μέση με το δάχτυλό μας και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο δακτύλιο. Ανοίγουμε την φωτιά και ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και μόλις βγάζει μπουρμπουλήθρες ρίχνουμε τον πρώτο λουκουμά και αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά.
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Μόλις του βγάζουμε από το λάδι αμέσως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους λουκουμάδες. Οι πιο εύκολοι αφράτοι και νόστιμοι λουκουμάδες παραλίας είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε.