Υλικά:
3 αυγά, μεσαία
100 γρ. γάλα πλήρες
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. καστανή ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από ½ πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια για μάφινς ή κομμάτια λαδόκολλας σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στις θήκες των μάφινς.
Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.