ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΤΕΜΑΧΙΑ 12

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες 

3 αυγά μεσαία

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 ml ηλιέλαιο

150 ml γάλα αμυγδάλου

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. κακάο

12 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Πολύχρωμα τρουφάκια, για πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. 

2 Τοποθετούμε τις μπανάνες στον πάγκο εργασίας, τις κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα.

4 Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα αμυγδάλου, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5 Στρώνουμε τις χάρτινες θήκες σε μία φόρμα για μάφινς, 12 θέσεων. Γεμίζουμε κάθε θήκη με πολύ λίγο από το μείγμα, τοποθετούμε μέσα από ένα κομμάτι μπανάνας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

6 Πασπαλίζουμε με σοκολατένια τρουφάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.

7 Αφήνουμε λίγο τα σοκολατένια μάφινς να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ