Τα donuts είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Αν και συνηθίζουμε να τα προμηθευόμαστε εκτός σπιτιού, η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη και πιο υγιεινή για να τη δοκιμάσει κανείς και στο σπίτι.
Δείτε πώς μπορείτε να παρασκευάσετε και μόνοι σας donuts χωρίς ενοχές αφού η συνταγή που ακολουθεί είναι κατάλληλη και για όσους νηστεύουν.
Υλικά:
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
130 ml φυτικό γάλα, χλιαρό
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο
1 κ.γ. ξύδι
Για το πασπάλισμα:
Κρυσταλλική ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C, στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ,προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία ζύμη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και λαδώνουμε μια φόρμα για donuts. Πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζουμε κύκλους με τη ζύμη, αφήνοντας χώρο στις εσοχές της φόρμας.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν τα donuts. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και σερβίρουμε.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine