Μπείτε μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα και δημιουργήστε τα πιο παιχνιδιάρικα και εύκολα σπιτικά γλειφιτζούρια με σχέδια της επιλογής σας.
Υλικά:
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 βανιλίνη
150 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
sprinkles
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανιλίνη και τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία της καραμέλας με ένα θερμόμετρο μαγειρικής και μόλις φτάσει στους 150°C και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να έχουμε μια κόκκινη καραμέλα. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Μεταφέρουμε 1 κ.σ. καραμέλα πάνω στη λαδόκολλα, και την απλώνουμε με το κουτάλι, δημιουργώντας το σχέδιο της επιλογής μας. Εάν ενδιάμεσα κρυώνει η καραμέλα στο τηγάνι ξαναζεσταίνουμε ελαφρώς.
Βουτάμε το ξυλάκι στην καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστή, δημιουργώντας ένα γλυφιτζούρι. Πασπαλίζουμε με σπρινκλς μερικά γλυφιτζούρια. Αφήνουμε στην άκρη 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.gr