Τις πίτες όλοι τις αγαπάμε και ειδικά όταν είναι σπιτικές έχουν περισσότερη αξία, γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε την συνταγή για μπατζίνα.
Πρόκειται για την πίτα Θεσσαλίας χωρίς φύλλο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
500 γρ. φέτα
100 ml ελαιόλαδο
4 μεσαία αυγά
200 γρ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ μυρωδικά
Αλάτι
Πιπέρι
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε καλά.
Περιμένουμε μισή ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε καλά σε μια πετσέτα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα κολοκυθάκια στον κάδο του μίξερ μαζί με τα 350 γρ. από την φέτα μας, το τυρί κρέμα, τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλεύρι ,το μπέικιν και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ , που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε από πάνω το σιμιγδάλι.
Τέλος, χοντροκόβουμε από πάνω τα 150 γρ. φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine