Όσοι αγαπούν την πίτσα αλλά και την carbonara θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή που έχει γνήσιες ρίζες στην Ιταλία. Έχει δοθεί δια χειρός από τον πατέρα (Βασίλη) Τσούλη στον γιο του Γιώργο Τσούλη, για να την απολαύσετε όλοι εσείς, με πολλή αγάπη!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη πίτσας

4 γρ. μαγιά ξηρή

¼ κ.σ. ζάχαρη

300 – 400 ml νερό

250 γρ. αλεύρι σκληρό

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 αυγό

¼ κ.σ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

120 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού

Για τη σάλτσα Carbonara

3 κρόκους αυγού

180 ml κρέμα γάλακτος

300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα topping

12 φέτες μπέικον

600 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  2. Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Προσθέτουμε τα αλεύρια, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το γάντζο, για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά.
  6. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε 3 ίσα κομμάτια. Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, για άλλα 30 λεπτά.
  7. Βουτυρώνουμε καλά 3 ταψάκια στρογγυλά, 22 εκατοστών και απλώνουμε το κάθε ζυμάρι ομοιόμορφα με το χέρι μας, σε κάθε ταψάκι.
  8. Σε κάθε πίτσα, ρίχνουμε από έναν κρόκο και μοιράζουμε την κρέμα γάλακτος σε όλες. Τα απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα, ώστε ο κρόκος και η κρέμα να πάνε παντού, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοιράζουμε από 4 φέτες μπέικον στην κάθε πίτσα, πασπαλίζουμε με τη γκούντα και τελειώνουμε με τις πιπεριές.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
  10. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ