Για τη σάλτσα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 ντομάτες
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
3-4 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη σύνθεση
280 γρ. αραβικές πίτες, 4 πίτες
200 γρ. mix τυριών
6 φέτες μπέικον
6 φέτες σαλάμι αέρος
½ πράσινη πιπεριά

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Μεταφέρουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη,.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πιέζουμε με το εργαλείο για τον πουρέ ή με ένα πιρούνι τις ντομάτες για να λιώσουν, και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Απλώνουμε τις 4 πίτες στον πάγκο εργασίας.
Ρίχνουμε στη μια πίτσα 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη πίτσα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες 2 πίτες.
Φτιάχνουμε συνολικά 2 πίτσες.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
Μεταφέρουμε τις πίτσες στο ταψί, βάζουμε στην κάθε πίτσα από 1 κ.σ. γεμάτη από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και την απλώνουμε με το κουτάλι.
Πασπαλίζουμε την κάθε πίτσα με 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από 3 φέτες μπέικον και 3 φέτες σαλάμι αέρος.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά σε ροδέλες και την προσθέτουμε στην πίτσα.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ