Τα bagels είναι πλέον το νέο «in» πρωινό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η αφράτη ζύμη τους και η εξωτερικά τραγανή υφή τους είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας αυτής της συνταγής.
Είτε γεμιστά, είτε όχι, είτε αποφασίσεις να κάνεις την γλυκιά εκδοχή τους, είτε την αλμυρή, η συνταγή αυτή θα σε ενθουσιάσει αφού έχει μόνο 2 υλικά και πρόκειται για ένα ζυμάρι που είναι έτοιμο σε χρόνο ντε-τε.
Καλά διάβασες, μόνο δύο υλικά. Τα υλικά αυτά είναι το γιαούρτι και το αλεύρι.
Το ζυμάρι σου χρειάζεται μόνο αυτά για να είναι έτοιμο, βέβαια αν θέλεις να δώσεις ένα έξτρα γευστικό στοιχείο στα bagels σου, μπορείς να αλείψεις με αυγό και να πασπαλίσεις με σουσάμι πριν μπουν στον φούρνο.
Η συνταγή είναι από το προφίλ στο Instagram της Μαρίας, MyFoodBlog.
Τα Υλικά που θα χρειαστείς200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. Γιαούρτι
Μια πρέζα αλάτι
Διαδικασία παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις το μείγμα γίνει ένα ωραίο ζυμάρι, κόβουμε μικρά μέρη και πλάθουμε σε μικρά σχήματα κουλούρας. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε τα bagels.
Αν θέλουμε αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200°C για 12-15 λεπτά στον αέρα.
Τα bagels σου είναι έτοιμα!
Μπορείς να τα απολαύσεις και σκέτα αν όμως θέλεις να τα γεμίσεις, κόψε στη μέση και βάλε τυρί κρέμα, άνηθο, καπνιστό σολομό και αβοκάντο ή βάλε μόνο πραλίνα σοκολάτας.