Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα, αλλά δεν αρέσει σε όλους.

Γι’ αυτό το λόγο, μπορείτε να φτιάξετε μαγειρίτσα με κοτόπουλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και κανείς δεν θα μείνει νηστικός.

Η μαγειρίτσα κοτόπουλο είναι αρκετά πιο εύκολη στην παρασκευή της από την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

ΥΛΙΚΑ

600 γρ μπούτι κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο)

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

30 γρ άνιθο

4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
1 λεμόνι
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
750 ml ζωμό κοτόπουλου
αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια κα τον άνιθο. Καθαρίζουμε τα μπουτάκια από το λίπος και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστένουμε το ελαιόλαδό μας και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σωτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για άλλα δυο λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για το αβγολέμονό, μέσα σε ένα μούλτι ρίχνουμε χυμό από το λεμόνι, το αβγό, το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά για να γίνουν σαν κρέμα. Στη συνέχεια βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αβγολέμονό μας, όπου με γρήγορες κινήσεις ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και μετά ανακατεύουμε με μία κουτάλα τη μαγειρίτσα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ