Όταν πηγαίνουμε σινεμά τα νάτσος με τυρί ή σάλτσα είναι σίγουρα αυτό που θα θελήσουμε να πάρουμε στην αίθουσα μαζί μας.
Επίσης, είναι στις προτιμήσεις μας όταν καθόμαστε σπίτι μας να δούμε την αγαπημένη μας σειρά. Όπως, και να έχει τα νάτσος τα αγαπάμε και αν ξεκινήσουμε να τρώμα με δυσκολία σταματάμε.
Επειδή όμως, έχουν αρκετές θερμίδες, ψάξαμε και βρήκαμε συνταγή για σπιτικά νάτσος με λίγες θερμίδες για να τα τρώμε χωρίς τύψεις.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία tortillas καλαμποκιού
1 κρέμα γάλακτος
1/4 τυρί τσένταρ τριμμένο
τσίλι, πάπρικα γλυκιά, κύμινο, σκόρδο (σκόνη), κρεμμύδι (σκόνη), αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα νάτσος
Βάζουμε τις tortillas τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβουμε όλες μαζί σε λωρίδες. Έπειτα κόβουμε σε μικρά τρυγονάκια, ώστε να δώσουμε το σχήμα των νάτσος.
Απλώνουμε τα τρυγονάκια σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας τα νάτσος ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
για τη τσένταρ sauce
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. ρίχνουμε μέσα το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστό.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine